Hoe haal je nog meer uit je nekmassageapparaat?

30 mei 2022

Een nekmassage is enorm veelzijdig. Het helpt je heerlijk te ontspannen. Zeker mensen die veel op kantoor werken, hebben regelmatig nekklachten. Te veel spanning in de nek door het continue kijken op een beeldscherm? Daar is het menselijk lichaam niet voor gemaakt. Maar, wist je dat je nog veel meer uit jouw nekmassageapparaat kunt halen?

Meer dan alleen voor kantoormensen

Een nekmassage is niet alleen lekker voor gespannen spieren door het werk. Het is sowieso ook heerlijk om gewoon te ontspannen. Er is nu eenmaal niet altijd iemand om je heen die je een fijne nekmassage wil geven, gewoon omdat jij daar nu zo'n zin in hebt. Maar een nekmassage apparaat is er wel altijd voor je.

Combineren met andere behandelingen

Je kunt op verschillende manieren meer uit je nekmassageapparaat halen. Zo kun je na de nekmassage ook gebruik maken van bijvoorbeeld toning. Een toner oftewel een toning-gel voelt niet alleen heerlijk aan, het is ook nog eens een soort shaper. Behalve met een toner, kun je een nekmassageapparaat combineren met bijvoorbeeld het gebruik van een voetmassageapparaat. Dit zorgt ervoor dat je een speciaal gevoel van ontspanning ervaart. Bijna van top tot teen.

Er zijn trouwens nog veel meer mogelijkheden. Er zijn ook massageaparaten die je hele zitvlak én je rug masseren. Wist te trouwens dat er ook handmassageapparaten bestaan?

Voorkomen van spanningen

Een nekmassageapparaat is fijn, maar voorkomen is beter dan genezen. Zorgen voor je eigen ontspanning is daarom een cruciaal onderdeel voor een optimaal ontspanningseffect. Er zijn diverse mogelijkheden om te ontspannen of spanning te voorkomen. Misschien kun je in sommige gevallen beter zeggen: omgaan met spanning. Dat kan ook al heel veel verlichting geven namelijk.

Hoe ga je om met spanningen? Dat verschilt van mens tot mens. Er zijn mensen, zoals de bekende Wim Hof die ook wel bekend staat als 'The Iceman' die het stressniveau laag houden tot kunst hebben verheven. Hij zorgt door onder andere koud te douchen ervoor dat zijn stressniveau laag blijft. Daarnaast maakt hij ook gebruik van ademhalingstechnieken.

Een belangrijk onderdeel van het ontspannen is doen, waar je blij van wordt. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar dit is het allerminst. Als je namelijk niet doet waar je blij van wordt en je doet dit maar lang genoeg, dan is de kans groot dat je lichaam je in de steek gaat laten. Spanningen in je lichaam kunnen een voorbode zijn, misschien doe je te weinig waar jij blij van wordt en te veel van waar je niet blij van wordt.

Lees ook:  Herstellen in de sauna

Meer nieuws